Dubbelmarinerad fläskytterfilé med potatisgratäng
En festrätt där fläskytterfilén får mycket smak tack vare marinering före och efter stekning. En rätt som enkelt serveras till många. Servera gärna en god ruccolasallad toppad med tunt skivad rödlök och fetaost.
45 Min.
15 Min.

Ingredienser
Fläskytterfilé marinad 1 (dagen innan):
800 gFläskytterfilé Original
2 stvitlöksklyftor
1 dlrödvin
2 mskhonung
1 dlolivolja
2 mskpersilja och gräslök, hackat
Marinad 2:
0 dljapansk soja
0,5 dlbalsamvinäger
0,5 dlolivolja
0,5 dlpersilja och gräslök, hackat
1 stfärsk röd chilifrukt, finhackad
Salt & peppar
Potatisgratäng:
1 kgpotatis Fast
1 stgul lök
6 stklyftor vitlök
1 mskolivolja
2 msksmör
3 dlvispgrädde
2 dlstandardmjölk
1 tsksalt
0,5 tsksvartpeppar malen
150 griven gratängost
Ugnsbakade morötter:
0,5 kgmorötter
0,5 mskmorötter
1 tsksalt