Klassisk Oxfilé Wellington
En favorit till nyårsmiddagen, Oxfilé Wellington. Våra kockar delar med sig av deras favorit recept på denna klassiska rätt.
1 H 35 Min.
5 Min.

Ingredienser
Oxfilé:
800 gOxfilé Hel
1 tsksalt
1 mskgrovmald svartpeppar
15 gsmör
15 grapsolja
2 stsmördegsplattor 30×20 cm
1 stägg till pensling
Duxellmassa:
500 g färska champinjoner
250 grökt skinka eller bacon
6 stschalottenlökar
2 stvitlöksklyftor
2 msktomatpuré
2 dlvispgrädde
1 nypasalt
1 nypavitpeppar
15 gsmör
Madeirasås:
4 stschalottenlökar
0,5 dlbalsamvinäger
2 dlmadeiravin
1 dlvispgrädde
2 dl utspädd kalvfond
1 nypavitpeppar
1 nypasalt